Dybdekig i haven

Dybdekig i haven

Hosta er eminente som frodigt bunddække

Hosta er eminente som frodigt bunddække

Der var mange dilemmaer at tage stilling til på orangeriet

Der var mange dilemmaer at tage stilling til på orangeriet

De to her vil altid gerne hjælpe i haven

De to her vil altid gerne hjælpe i haven

En sjælden stille stund

En sjælden stille stund

Vores yndlingsrum i haven, hvor vi tidligere havde køkkenhave

Vores yndlingsrum i haven, hvor vi tidligere havde køkkenhave

Her er tid til hygge og afslapning

Her er tid til hygge og afslapning

Morgensol ved udestuen

Morgensol ved udestuen

Om K

Mit navn er Linda Kolby eller blot K (et kaldenavn, som går tilbage til min studietid). Min passion for havedesign og indretning har jeg haft i mange år og grundlæggelsen af firmaet K’s Have & Interieur er en drøm, som har ulmet i et stykke tid – allerede i 2013 lagde jeg grunden for firmaet med mit fritidsfirma K’s Have – vejen til den nemme have. Mit atelier og tilhørende butik ligger i den hyggelige Stokbrogade i Hjørring, og for mig er det en indlysende fordel af have butikken og et atelier som en base for lige præcis det livsstilsunivers, som jeg brænder for. Ud over at tegne haver og indrette boliger, sælger jeg forskellige livsstilsprodukter, møbler og smukke ting til inde- og uderum.

Over 20 år med forskellige jobs i møbel- og interiørbranchen som bl.a. indretningskonsulent, projektleder og eksportchef har givet mig en god ballast og erfaring at bygge på – både når jeg skal vælge nye produkter til butikken og til mine indretningsløsninger.

Et netværk af kompetente leverandører og dygtige samarbejdspartnere er vigtigt, og det hjælper mig med at holde en finger på pulsen i forhold til at vælge de rigtige løsninger. I mine tidligere jobs har jeg arbejdet med salg til Frankrig, hvor jeg har boet i flere omgange, så det er naturligt for mig at krydre sortimentet i butikken med produkter eller genbrugsfund, som kan være med til at skabe den afslappede middelhavsstemning, som jeg holder meget af. 

 

Når jeg ikke arbejder med indretningsløsninger eller havedesigns, bor jeg på et lille hyggeligt landsted på den jyske Ås med min familie, hunde og heste og en skøn natur. Min mand Peter er min livline og uundværlige sparringspartner og mine tre døtre hjælper også til, når der er drøn på.

 

"Strækningen", hvor vi bor

Haven

 

Orangeriet

 


Jeg er velsignet med en stor landhave, hvor jeg elsker at slappe af. Haven bliver brugt til mange eksperimenter og jeg holder meget af at planlægge næste step i haven og indrette små kroge og rum i haven. Bedene er mit domæne, og her er jeg meget bevidst om at plante tæt og varieret, så jeg på den måde holder ukrudtet nede. men samtidig sikre, at der er blomster over hele sæsonen. Det giver mig både energi og motion at arbejde i haven og se den skifte i de forskellige sæsoner. Jeg er bevidst om, at jeg aldrig bliver færdig med haven – heldigvis.

Vi valgte i sommeren 2020 at bygge et orangeri – fortrinsvis i genbrugsmaterialer. Gulv, mur og vinduer er således bygget op i forskellige genbrugselementer, og det har givet orangeriet et helt unikt udtryk. Jeg synes, det er fedt at genbruge materialer, og det giver en unik stemning, som er svær at skabe med nye materialer. Vi har pludselig fået det perfekte uderum og har fået forlænget sommeren betragteligt. Jeg deler gerne ud af min erfaring til andre, som ønsker at give i kast med et lignende projekt. Orangeriet er fortrinsvist bygget til afslapning, og jeg bruger det kun minimalt til dyrkning, men jeg elsker det frodige udtryk med grønne planter og vækster omkring mig. 

 

 

Kig forbi butikken/atelier'et i Hjørring eller tag kontakt på mail eller telefon, hvis du ønsker at vide mere.

 

Linda K. 

ks-have@outlook.com / 61 33 05 32